سحر خوشدل هستم، متولد سال 1376. بنده مقطع کارشناسی خود را در رشته حقوق در دانشگاه تهران گذارندهام. همچنین مقطع ارشد را در گرایش حقوق بینالملل در دانشگاه تربیت مدرس به پایان رساندم. بعد از یک وقفه کوتاه تصمیم به شرکت در آزمون دکتری گرفتم. سال گذشته با کسب رتبه 38 و انجام مصاحبه شفاهی در دانشگاه مطلوب نظر خود قبول نشدم. مجدد امسال یک فرصت دوباره به خود دادم و به لطف خدا نتیجه داد و در حال حاضر با کسب رتبه 5 آزمون دکتری 1404 در خدمت شما هستم.
در اینجا بد نیست که به تاثیر شرکت در موت کورتهای بینالمللی در کسب این رتبه هم اشارهای داشته باشم. بنده از سال 2020 فعالیتهای خودم را در حوزه موت کورت شروع کردهام.
اولین حضور بنده در قالب شرکت کننده در موت کورت جساپ بود و بعد از آن هم مجدد در سمت شرکت کننده در موت کورت نورمبرگ شرکت کردم که تیم ما در سال 2022 موفق به کسب رتبه نخست در بخش نگارش لایحه کتبی در این مسابقات شد.
این مقام در رقابت با بیش از 120 دانشگاه از سراسر جهان حاصل شد. این نخستین بار بود که یک تیم ایرانی چنین جایگاهی را در جهان کسب میکند که خود نقطه عطفی برای علاقمندان به موت کورت در ایران شد. پس از آن به طور مستمر به قضاوت موت کورت در کشورهای مختلف اهتمام داشتهام که هر کدام از این تجربیات در بروزرسانی دانش و تحلیل حقوقی بنده نقش مهمی داشتهاند.
طبیعتا اول علاقه و بعد رضایت شخصی بوده است که ما را تا به اینجا کشانده است چرا که دکتری یک مسیر پر چالش و ارزشمند شخصی است که باعث رشد فکری و احساس موفقیت میشود.
تحصیلات دکتری فرد را مستقل، منتقد و خلاق بار میآورد تا بتواند بدون وابستگی به چارچوبهای آماده، مسئله را حل کند. دکتری بیشتر بر تولید دانش جدید متمرکز است که دانشجویان سعی دارند که با پژوهش اصیل، به سؤالات بیپاسخ پاسخ میدهند، نظریهها را بررسی میکنند و روششناسیهای جدیدی ارائه میدهند.
در این مقطع فرد میتواند در یک حوزه بسیار خاص و محدود تخصص پیدا کند که این برای مشاغل دانشگاهی و پژوهشی ضروری است. همچنین پژوهشهای دکتری میتوانند در سیاستگذاری، نوآوری و حل مسائل اجتماعی نقش داشته باشند. بنابراین میتوان گفت تحصیل دراین مقطع خالی از لطف و فایده نیست. هرچند ممکن است که تحقق این اهداف گاهی دور از انتظار باشد اما راه حل این نیست که آن را به کلی کنار بگذاریم بلکه باید با اگاهی بیشتر وارد این مسیر شویم و تا جایی که شرایط اجازه دهد تواناییهای خود را شکوفا کنیم.
بنده با توجه به سطح دانش حقوقی که از خودم سراغ داشتم، مطالعات خاص و هدفمند آزمونیام را از دی ماه شروع کردم. هر روز به طور میانگین با توجه به شرایط کار و تاهل، 4 ساعت مطالعه داشتم. طبیعتا افرادی که دانش پایهای بالایی ندارند، بهتر است زودتر از این تاریخ شروع به مطالعه مباحث کلی و پایهای تر حقوق بینالملل کنند.
از جمله منابعی که برای مطالعه پیشنهاد میشود:
برای درس حقوق بینالملل: جزوات حقوق بینالملل استاد بیگزاده، کتاب حقوق بینالملل عمومی استاد ضیایی بیگدلی، حقوق بینالملل ربکا والاس و مارتین ارتگا ترجمه استاد قاسم زمانی و مهناز بهراملو، شرح مواد مسئولیت بینالمللی دولت ترجمه دکتر ابراهیم گل، حقوق بینالملل دریاها دکتر فرهاد طلایی و دیوان بینالمللی دادگستری در رویه و عمل استاد میرعباسی و استاد سادات میدانی
درس حقوق سازمانهای بینالمللی: کتاب حقوق سازمانهای بینالمللی استاد بیگزاده و کتاب حقوق سازمانهای بینالمللی (دوجلدی) استاد زمانی
درس زبان عمومی: کتاب زبان عمومی دکتری خیرآبادی
درس استعداد تحصیلی (از سال 1405 حذف میشود): کتاب استعداد تحصیلی مدرسان شریف
اما جدا از موارد بالا مهمترین منبع در کنکور دکتری حقوق بینالملل مطالعه متن اسناد، معاهدات و آرای دیوان و سایر دادگاههای بینالمللی به زبان اصلی (انگلیسی یا فرانسه) است. در همین راستا پیگیری و مطالعه مباحث مربوط به تحولات روز حقوق بینالملل برای کسب درصد بالا در این گرایش اهمیت زیادی دارد.
راجع به شیوه مطالعه میتوان گفت که در درس حقوق بینالملل بنده خود صرفا در فرصت دو ماهه تا آزمون تمرکز اصلی خود را روی مطالعه متن سند معاهدات، اساسنامهها، آرا و نظرات مشورتی اخیر صادره از دیوان و همچنین بررسی تحولات روز حقوق بینالملل گذاشتم. همچنین در این میان به منظور سنجش عملکرد خود سوالات کنکور ارشد و دکتری سنوات ده سال گذشته را هم بررسی کردم.
در درس زبان بیشتر بر روی دانش زبان عمومی خود اتکا داشتم و از تستهای سنوات و برخی از نکات کتاب مذکوراستفاده کردم. در استعداد تحصیلی نیز در دو بخش درک مطلب و استدلالهای منطقی از کتاب ذکر شده استفاده کرده و بر روی تستهای سنوات آن کار کردم.
در آخر هم در روزهای منتهی به روز آزمون سعی داشتم خلاصه برداریهای صورت گرفته را مرور کنم.
بنده از تجربیات سایر دوستانی که این مسیر را طی کردهاند، استفاده کردم و به طور خاص در انتخاب منابع مطالعاتی از رتبههای برتر ادوار گذشته مشورت گرفتم.
با توجه به اینکه سوالات مربوط به دروس تخصصی حقوق بینالملل از ضریب 4 برخوردار است، منطقا بایستی در برنامه مطالعاتی وقت بیشتری را به آن اختصاص داد. طبق اطلاعیه سازمان سنجش از سال 1405 ضریب دروس تخصصی 5 خواهد شد که اهمیت آن بیش از پیش خواهد شد. با این وجود سوالات درس زبان و استعداد تحصیلی هم از تراز بالایی برخوردارند و در تعیین رتبه اثر دارند، بنابراین نباید از اهمیت آنها غافل شد.
مطالعه آزمونی بنده از دی ماه آغاز شد که تا روز آزمون ادامه داشت. تقریبا هر روز ساعاتی از بعد از ظهر و اواخر شب را به مطالعه اختصاص میدادم. با این وجود در برخی از روزها شرایط مطالعه حاصل نمیشد.
سوالات آزمون امسال از سطح قابل پیشبینی برخوردار بود و میتوان گفت سطح سوالات در برخی از دروس در مقایسه با سال گذشته بالاتر بود و برخی از دروس آسانتر از سال قبل بود.
بنده با در نظر گرفتن شرایط خود، به ترتیب دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و خوارزمی انتخاب کردم.
فکر میکنم که مزیت رقابتی بنده در مرحله شفاهی سوابق موت کورتی و عناوین کسب شده در آن باشد. همچنین یک کتاب، چند مقاله، نوشتار و ترجمه هم در رزومه خود دارم.
داوطلبان باید در نظر داشته باشند که با هر سطح و موقعیتی هر ایده آلی که برای خود تصور میکنند را دنبال کنند که بی شک دست یافتنی است.
امیدوارم که دانشجویان همچنان مصمم به ادامه تحصیل در این مقطع باشند و چشم اندازی که برای تحصیل در این مسیر برای خود ترسیم کردهاند، محقق شود.
منبع خبر: وبسایت خبری اختبار
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت موت کورت با علی مسعودیان می باشد.
طراحی و پیاده سازی توسط تیم تخصصی وطن دیزاین
مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود