این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد موت کورت با علی مسعودیان کاملا محفوظ می باشد

موت حقوق رسانه (مدیا)

موت حقوق رسانه (مدیا)

موت حقوق رسانه(مدیا)

موت مدیا یا حقوق رسانه، یک مسابقه بین‌المللی سالانه است. این مسابقه که به عنوان رقابتی «برای ارتقای سطح آزادی بیان از طریق ایجاد بحث و گفتگوی آگاهانه و مؤثر در مورد مسائل مهم جریان اطلاعات و فناوری در بسیاری از نقاط جهان» توصیف می‌شود،  برروی قواعد بین‌المللی حاکم رسانه‌ها متمرکز است. حق‌های بشری مانند آزادی بیان، آزادی مذهب، آزادی اجتماعات و جوانب مختلف حریم خصوصی موضوع اصلی این موت کورت می‌باشد. منابع اصلی قانونی مورد استفاده عبارتند از اعلامیه جهانی حقوق بشر، کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی. موضوعات تکراری شامل سخنان نفرت پراکن آنلاین و مسئولیت شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های اینترنتی است. با بیش از صد تیم که سالانه در آن شرکت می کنند، پرایس موت بزرگترین رقابت جهان در زمینه خود است و یکی از مسابقات گرند اسلم یا مسابقات بزرگ محسوب می‌شود.

 

نهاد برگزار کننده

برنامه موت کورت حقوق رسانه پرایس در سال 2008 با اولین دور بین المللی در آکسفورد به منظور ارتقای علاقه به حقوق بین الملل حاکم بر مسائل آزادی بیان تأسیس شد. این برنامه در راستای بزرگداشت پروفسور مونرو ای. پرایس، بنیانگذار برنامه حقوق و سیاست رسانه تطبیقی (PCMLP) در مرکز مطالعات حقوقی-اجتماعی دانشگاه آکسفورد، به منظور قدردانی از خدمت مادام العمر و مشارکت برجسته او در توسعه آزادی رسانه ها و حاکمیت قانون مسمی به نام ایشان است. پروفسور پرایس در سال 1939، در بحبوحه جنگ جهانی دوم متولد شد. حوزه مورد علاقه وی در زمان جنگ جهانی دوم پروپاگاندا و تبلیغات،(رسانه ها و مناطق درگیری) و رابطه متقابل قانون و جامعه از طریق رسانه‌ها بود. در دوران دبیرستان و دانشگاه وی خبرنویس روزنامه بود و با اعتقاد بر اینکه حقوق ادامه خبرنگاری و ژورنالیزم است، در دانشگاه ییل (Yale University) حقوق خواندن را شروع کرد. به گفته وی، کلاس‌های حقوق رسانه کمی در دنیا وجود دارد و در راستای پر کردن این شکاف و خلأ، موت کورت حقوق رسانه تاسیس شد..

 

قواعد مسابقات

دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تمامی دانشکده‌های حقوق کشور می‌توانند در این مسابقات ثبت نام کنند. تعداد اعضای تیم حداقل 2 و حداکثر 6 نفر است.

 

چارچوب حقوقی مسابقات

از این جهت که در دنیای خارج، دادگاه یا محکمه‌ای با صلاحیت عام جهانی به طور اختصاصی و انحصاری در موضوع حقوق بشر وجود ندارد، این مسابقات یک دادگاه به نام دادگاه جهانی حقوق بشر یا دادگاه جهانی آزادی بیان را فرض می‌کند. اساسا، از این جهت که در حوزه حقوق بشر، رسیدگی قضایی مستلزم طی شدن فرآیندهای داخلی و بومی دادخواهی است، سناریوهای موت کورت حقوق رسانه نیز متضمن ارجاع اختلاف به محاکم داخلی و قطعی شدن رای هستند و سپس یک تجدیدنظرخواهی در یک کدام از این دادگاه‌های فرضی مذکور مطرح می‌شود. بنابراین، هیچ چالش صلاحیتی در این موت کورت مطرح نمی‌شود و موضوع اصلی مسابقات متمرکز بر مسائل ماهوی است.

 

مسائل و موضوعات مطروحه در موت کورت حقوق رسانه

بر اساس بررسی اینجانب (علی مسعودیان) از سناریوهای موت کورت مذکور از سال 2008 تا سال 2023 پرتکرار ترین مسائل و مواد از میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و به طور خاص از مواد ذیل طرح شده است:

1- ماده 19 میثاق (15 مورد)

2- ماده 12 میثاق (6 مورد)

3- ماده 21 میثاق (دو مورد)

4- ماده 2(3) و 25(b) میثاق (تنها یک مورد از هرکدام)

 

enlightenedوب‌سایت رسمی مسابقات:

https://www.law.ox.ac.uk/monroe-e-price-media-law-moot-court-competition

بهمون نظر بدید

مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود

captcha Refresh