این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد موت کورت با علی مسعودیان کاملا محفوظ می باشد

کسب جایزه دومین لایحه برتر دنیا در نقش دادستانی توسط تیم دانشگاه علامه طباطبایی در موت کورت دیوان کیفری بین¬المللی سال 2023 (ICC Moot Court Competition)

کسب جایزه دومین لایحه برتر دنیا در نقش دادستانی توسط تیم دانشگاه علامه طباطبایی در موت کورت دیوان کیفری بین¬المللی سال 2023 (ICC Moot Court Competition)

مسابقات موت کورت ای سی سی (شبیه سازی دیوان کیفری بین‌­المللی) بزرگترین و مطرح ترین مسابقه در زمینه حقوق کیفری بین‌­المللی در دنیا است که توسط دانشگاه لایدن هلند و با همکاری موسسه مطالعات حقوق بین‌­الملل گروسیوس برگزار می­شود. دور بین‌­المللی مسابقات مذکور هر ساله در شهر لاهه در هلند برگزار می‌­شود. 

تیم دانشگاه علامه طباطبایی با مربی گری آقایان علی مسعودیان و صدرا پیرنیاکان، و با نقش آفرینی موثر اعضای خود، خانم­‌ها آلاله قنبری و مهسا حسین به دور بین‌­المللی مسابقات مذکور صعود کرد.  دانشگاه علامه طباطبایی در مرحله شفاهی با تیم­‌هایی از کشورهای هند، چین، انگلستان، کانادا و اوکراین به رقابت پرداخت.

خوشبختانه علی رغم مشکلات فراوان این تیم 4 نفره موفق شدند در مسابقات امسال عنوان دومین لایحه برتر دنیا در نقش دادستانی را از آن خود کند. در تاریخ موت کورت آی سی سی در ایران کسب این عنوان بی سابقه است. این موفقیت درحالی به دست آمده که 84 تیم از 55 کشور در این دور از رقابت­ها شرکت کردند و حضور دانشگاه‌­هایی مانند سوربون فرانسه، و دانشگاه­‌های منتخب از کشورهای ایالات متحده امریکا، انگلستان، چین، کانادا، آلمان، سنگاپور، اندونزی، هند، هلند و … از سر تا سر دنیا درخشش تیم دانشگاه علامه در این زمینه را برجسته تر‌ می‌کند. 

 

موضوع مسابقات
سناریوی امسال مسابقات موت کورت دیوان کیفری بین‌المللی در ارتباط با جنایت علیه بشریت ذیل ماده 7 (1)(k)، سایر اعمال غیر انسانی بوده است. در واقع، دو دولت جیسکار و رگال از دولت‌های درگیر در پرونده بودند. از مهمترین شهرهای دولت جیسکار، گلدن لولندز بود که در آن درآمد اصلی ساکنان از کشاورزی بود. استان مذکور تا حدود سه سال قبل از آغاز جلسات رسیدگی در دیوان کیفری بین‌المللی ذیل حاکمیت دولت جیسکار بوده است: درواقع استانی از دولت جیسکار بوده است. حال آنکه استان مذکور با دخالت کشور دیگر، رگال، بر اساس یک سیاست سازمان‌دهی شده به سمت جدایی از کشور مذکور و الحاق به کشور رگال می‌رود. چنین اتفاقی در قالب یک سیاست مبتنی بر حمله به سرزمین‌های کشاورزی گلدن لولندز صورت می‌گیرد. کشور رگال که در تکنولوژی بسیار پیشرفته بوده و قوی ترین کشور دنیا در این خصوص بوده و عمده درآمد کشور نیز از این منبع تامین می‌شده است، با مهندسی برروی یک سری حشرات حمله‌ای را به گلدن لولندز طراحی می‌کند که طی آن سرزمین‌های کشاورزی و تمامی گیاهان در آن استان از بین می‌روند و این اقدام به طور غیر مستقیم باعث از بین رفتن و مرگ 25 هزار نفر انسان می‌شود. مساله چالش برانگیز دیگر این است که تمامی اطلاعات مربوط به این حمله از یک منبع خبری به دست می‌آید که مبنای تشکیل آن محل تردید جدی است. (طرح شدن مسائل مربوط به ultra virus) به هرحال، پس از جدایی گلدن لولندز از جیسکار، دولت جیسکار اعلامیه‌ای وفق ماده 12(3) اساسنامه برای پذیرش صلاحیت موردی دیوان در دبیرخانه ثبت می‌کند (زمانیکه کلدن لولندز بخشی از رگال بوده است). سه مساله اصلی در این قضیه مطرح می‌شود:
1- آیا اعلامیه جیسکار برای پذیرش صلاحیت دیوان وفق بند 3 ماده 12 معتبر بوده است؟
2- آیا اقدامات مذکور به منظور حمله به زمین‌های کشاورزی جنایت علیه بشریت وفق ماده 7(1)(k) محسوب می‌شود؟
3- آیا تنها منبع خبری می‌تواند دلایلی معقول برای اثبات جنایت فراهم آورد؟

دانشگاه علامه طباطبایی با نگارش لایحه کتبی به زبان انگلیسی در نقش دادستانی توانست به بهترین شکل مسائل فوق را در نقش دادستانی مورد اثبات قرار دهد و چنین افتخاری حاصل شد.

لینک دسترسی به پرونده مسابقات موت کورت ICC سال 2023:
https://iccmoot.com/wp-content/uploads/2022/12/2023-ICC-Moot-Court-Problem.pdf

بهمون نظر بدید

مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود

captcha Refresh